Diverse

Credeaţi că s-a terminat lupta Statelor Unite ale Americii cu “marii spioni” chinezi ? Ei bine, v-aţi / ne-am înşelat.

Chiar dacă preşedintele Donald Trump a ajuns la un acord cu ZTE / guvernul chinez, se pare că aceasta nu a fost pe placul senatorilor americani. Aceştia au respins înţelegerea, astfel că interdicţia impusă ZTE îşi reia obligativitatea. Ciudat este că Trump nu a fost susţinut nici de senatorii republicani, aceştia votând şi ei împotriva acordului realizat de preşedinte.

Senatul Statelor Unite ale Americii şi-a justificat decizia prin “protejarea joburilor americane”. Din acest moment se vor demara noi negocieri, însă până la un nou acord ZTE se află din nou în stand-by.

Trecând mai departe, următoarea companie chineză pe listă este Huawei. Începutul este timid, mai mulţi senatori trimiţand o scrisoare către Google pentru a-şi exprima temerile legate de activitatea de spionaj realizată de Huawei. Aceştia solicită Google să îşi regândească colaborarea cu Huawei, poate chiar să le interzică utilizarea serviciilor Google la nivel global.

Parcă ne-am săturat şi noi de scuzele astea penibile ale americanilor: “securitatea naţională”, “spionaj”, “joburile americanilor” etc. Păcat este că fac lucruri ce ne afectează pe toţi.

Surse: reuters.com si theverge.com

Categorii: huaweizte
Tag-uri: HuaweiSUAZTE

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.