Diverse

De câte ori nu ai văzut diferite tipuri de mâncăruri pe Facebook şi îţi doreai să le simţi măcar mirosul? Câte flori ai văzut pe Instagram şi ai fi vrut să te pierzi în parfumul lor?

Dacă până acum aceste întrebări nu aveau sens, iată că o mică echipă de ingineri şi cercetători japonezi au dat startul unei noi ere: cea a mirosului direct din telefon/tabletă. Ei au creat un mic dispozitiv denumit Scentee care îţi permite să percepi o gamă largă de mirosuri în funcţie de ce primeşti de la cel cu care comunici.

Gadget-ul se conectează prin Bluetooth la smartphone şi tabletă şi emană anumite mirosuri pe care le poţi seta chiar tu. De exemplu, dacă iubita/iubitul îţi scrie un mesaj pe Facebook poţi să primeşti o aroma de levănţică. Tot dispozitivul are rol de pulverizator de arome în funcţie de mesajul primit.

scentee-collage.jpg t=20131027161309

Momentan acest gadget este într-o fază extrem de simplistă. Poţi alege mai multe arome (cafea, levănţică, căpşuni, mentă etc.), dar mai e mult până departe. Acesta reprezintă un prim pas în lumea aromelor “virtuale”. Nu m-ar mira să vedem în câţiva ani un gadget care să fie capabil să amestece aromele astfel încât să emane combinaţia primită pe ecran (de exemplu, dacă primeşti o poză cu vată pe băţ, gadget-ul se emane automat mirosul vatei pe băţ).

Actualul dispozitiv este compatibil cu Android şi iOS şi costă 5 dolari (îţi permite 100 de puf-uri) şi 35 dolari pachetul de arome.

Sursa: Engadget.com

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.