Diverse

Seagate Technology este una dintre cele mai mari companii din lume când vine vorba de produse de stocare în masă, în România fiind cunoscută şi apreciată în special pentru HDD-uri şi SSD-uri de calitate.

Departamentul American de Comerţ a anunţat săptămâna aceasta că Seagate Technology a ignorat interdicţiile impuse în livrarea de produse cu tehnologie americană către compania chineză Huawei, Seagate Technology livrând produse în valoare de peste 1.1 miliarde de dolari către aceasta (vorbim în special de HDD-uri, peste 7.4 milioane la număr).

În consecinţă, compania americană a fost amendată de către Departamentul American de Comerţ cu 300 de milioane de dolari, sumă considerabilă raportată la vânzările făcute de către Seagate Technology către Huawei. Amenda va fi plătită în tranşe trimestriale a câte 15 milioane de dolari, adică într-o perioadă de 5 ani.

În acelaşi timp, Seagate Technology a fost avertizată să oprească imediat orice contact comercial cu Huawei, dacă acesta mai există. Compania la rândul său „a jurat pe roşu că nu mai face 🤪”.

Sursa: investors.seagate.com