Software

Reprezentanţii Disney au anunţat la începutul anului că din această vară serviciul de streaming Disney Plus va fi disponibil în alte 42 de ţări. Vestea bună pentru noi este că şi România se află printre aceste ţări, astfel că din vară ne vom putea uita cât dorim la seriale şi filme din lumea Disney, Marvel, Star Wars sau Pixar şi la documentare marca National Geographic.

În acest sfârşit de săptămână Disney a anunţat că în 2022 va lansa în Statele Unite ale Americii un abonament ieftin, dar cu reclame. Nu au menţionat cât va costa acest abonament, zvonurile din piaţă susţinând un preţ de 4.99 dolari / lună (în prezent cel mai mic abonament Disney Plus este de 7.99 dolari / lună).

Noul abonament cu reclame va fi implementat din 2023 şi în alte ţări, poate chiar şi în România. Momentan noi nu avem informaţii nici despre preţurile practicate din vară, însă în alte ţări europene cel mai ieftin abonament costă 8.99 euro / lună. Mă gândesc că şi la noi va fi ceva similar, iar abonamentul cu reclame estimez să ajungă în Europa pe la 4.99 euro / lună.

Cât despre Disney Plus, serviciul de streaming are în prezent peste 118 milioane de abonaţi la nivel global, însă compania şi-a setat un obiectiv de 230 – 260 milioane de abonaţi până în 2024. De aici şi toate aceste soluţii aşa zise ieftine.