Televizoare

Sharp a lansat în Shanghai un nou televizor cu rezoluţie 8K. Acesta se numeşte Sharp Aquos 8K TV şi chiar dacă în acest moment nu există foarte mult conţinut pentru el, compania japoneză susţine ideea că la fel cum astăzi televizoarele 4K sunt ceva uzual, la fel vor deveni peste ani cele 8K.

Sharp Aquos 8K TV are o diagonală de 70 de inci cu o rezoluţie de 7680 x 4320 pixeli (16 x FullHD) şi oferă suport pentru tehnologiile Dolby Vision, HDR şi BDA-HDR. Conform oficialilor Sharp, noul televizor va oferi “o nouă realitate cu detalii foarte fine pe care ochiul uman nu va fi capabil să le perceapă”. Nu ştiu cât de inspirată este această declaraţie pentru o tehnologie proaspăt lansată. Personal afirmaţia mă duce cu gândul la acei oameni care vând în China aer de munte la borcan (dah).

Preţul acestui televizor va fi de 9000 de dolari, iar dacă printre voi există curioşi, din luna martie a anului viitor Sharp Aquos 8K TV va putea fi achiziţionat oficial şi în Europa.

Sursa: theverge.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.