Smartphone

Chiar dacă Sharp AQUOS zero2 nu va ajunge (cel mai probabil) niciodată prin România, consider că device-ul merită preţ de câteva minute atenţia noastră deoarece a devenit oficial primul smartphone din lume cu rată de refresh de 240 Hz.

În practica de zi cu zi nu ar trebui să vedem mari diferenţe între acest model şi cele cu rată de refresh de 120 Hz, 90 Hz sau chiar 60 Hz (anumite cazuri), însă în jocuri Sharp AQUOS zero2 ar trebui să aducă un plus. Nu sunt sigur că acest plus se va vedea în jocurile actuale, cel mai probabil acest tip de ecran va fi mai potrivit într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Chiar dacă în teorie un display OLED de 6.4 inci cu rezoluţie FullHD+ şi rată de refresh de 240 Hz sună bine, în practică cred că tocmai această caracteristică îl va trage în jos. Spun acest lucru deoarece bateria existentă pe Sharp AQUOS zero2 este de 3130 mAh. Vă daţi seama ce autonomie va oferi în această formulă ?

În rest avem un flagship obişnuit pentru 2019: procesor Qualcomm Snapdragon 855 de tip octa-core, 8 GB RAM, 256 GB spaţiu de stocare UFS 3.0, cameră foto duală (12 Megapixeli cu f/1.7 + 20 Megapixeli ultra-wide cu F/2.4), cameră frontală de 8 Megapixeli, certificare IPX5 / IPX8 / IP6X pentru rezistenţă la apă şi praf şi Android 10.

În condiţiile în care majoritatea flagship-urilor actuale depăşesc 200 de grame, Sharp AQUOS zero2 cântăreşte doar 143 de grame, adică este destul de uşor.

Sharp AQUOS zero2 va fi disponibil pe negru şi alb începând cu luna decembrie. Din păcate nu avem informaţii legate de preţ.

Sursa: gsmarena.com