Smartphone

Android One este programul dezvoltat de către Google împreună cu diverse companii hardware în a aduce Android în stadiu nativ pe telefoane mobile din categoria low-cost sau mid-range. 

Pentru o bună perioadă de timp a părut că Google l-a tras pe linie moartă, dar cele mai noi informații sosesc din Japonia, acolo a fost lansat Sharp TX1 printr-un operator de telecomunicații.

Sharp TX1 încorporează un panel IGZO de 5.3 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, la nivel hardware îl aduce pe Qualcomm Snapdragon 435 de tip octa-core + 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB. Rulează Android 7.1 Nougat în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică și ca design aș spune că amintește puțin de Google Pixel și Pixel XL.

Bateria este de 3900 mAh și se alimentează prin portul USB type-C. Alt element ce merită a fi menționat – rezistența la contactul cu apa și praful. Camera principală este de 16.4 Megapixeli, iar cea frontală de 8 Megapixeli.

Cred că un astfel de smartphone s-ar bucura de mare interes și în țara noastră, dacă prețul nu ar fi piperat.

Galerie de imagini cu Sharp TX1;

Sursa: 9to5google.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.