Software

Platformele de streaming video au devenit parte importantă din viaţa noastră atunci când vorbim de entertainment acasă, astfel că acest tip de conţinut ne este foarte familiar.

Toate aceste servicii au în spate producţii realizate cu munca a mii, poate zeci de mii de oameni din industrie, aspect care arată importanţa lor când vine vorba de susţinerea financiară a acestor specialişti. Şi totuşi, un start-up din San Francisco pe numele său Fable Studiu a creat prima platformă de streaming video din lume ce (va) conţine doar seriale editate cu inteligenţa artificială.

Denumită comercial Showrunner, platforma îşi doreşte să ajungă un fel de Netflix al inteligenţei artificiale. Pe Showrunner abonaţii vor găsi (în prima etapă) doar seriale realizate cu inteligenţa artificială, însă ulterior ar putea apărea şi lungmetraje. Ce este interesant la această platformă este că aceasta va veni cu diverse tool-uri AI ce vor permite abonaţilor să îşi creeze propriile seriale sau să vină cu continuări ale altor seriale existente deja.

Să zicem că ai terminat un serial care ţi-a plăcut enorm, doar că finalul te-a lăsat cu un gust amar. Ei bine, prin apăsarea unui simplu buton vei putea demara un proces destul de simplu de generare a unei continuări care să te mulţumească, care să reprezinte stilul tău.

Pentru că vorbim de o versiune incipientă a platformei (momentan nu este disponibilă decât într-o versiune Alpha), serialele originale Showrunner vor fi doar animaţii. Spre exemplificare, Showrunner a publicat gratuit primul episod al serialului Exit Valley, asta pentru a arăta viitorilor abonaţi ce se poate face cu inteligenţa artificială. Îl puteţi vedea şi voi aici.

Începutul este timid şi nu pare foarte impresionant, însă cine ştie ce ne rezervă viitorul. În teorie eu nu îi dau prea mari şanse aceste platforme de streaming video, însă poate mă înşel, poate va avea un succes atât de mare încât în 10 ani va depăşi Netflix.

Sursa: gizmodo.com