Software

În urmă cu două săptămâni, v-am spus că o echipă de dezvoltatori de la iPhoNews lucrează la implementarea asistentei noastre preferate – Siri – pe device-urile ce rulează iOS 6. Ei bine, astăzi au terminat şi au prezentat-o de dimineaţă la emisiunea iLikeIT.

Se pare că Siri RO ştie cât de cât bine să vorbească limba noastră. Înţelege întrebările şi ne oferă răspunsurile dorite. Desigur, nu funcţionează 100% perfect, însă este mult mai bine decât a avea Siri pe telefon şi a nu putea s-o foloseşti. Ce-mi place, este că se descurcă chiar bine la dictare – un lucru foarte util.

Siri RO este compatibilă cu iPhone 3Gs, 4, 4S, 5, iPod Touch 4G/5G, iPad 2/3/4/Mini şi Mac-urile ce suportă dictarea (OSX 10.8). Se instalează uşor şi aveţi nevoie doar de iOS 6.0 jailbroken, sau mai nou. Dezvoltatorii şi-au dorit s-o lanseze gratuit, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece sunt necesare nişte costuri pentru întreţinerea serverelor prin care asistentul rulează. Aşadar, o licenţă pentru Siri RO costă 3 euro.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina oficială Siri RO şi în acest video demonstrativ: