Software

Subiectul momentului în presa globală este cel legat de Huawei şi de pierderea accesului acestei companii la tot ce înseamnă hardware şi software provenit de la producători americani (Google, Intel, Qualcomm, Broadcom etc).

Cei interesaţi de subiect pot citi mai multe detalii în articolele de mai jos:

Din toată această nebunie, un lucru este clar: Huawei se aştepta la această decizie de ani buni (oare de ce ?). Din acest motiv compania chineză a lucrat în paralel la un sistem de operare propriu, unul la care va apela cel mai probabil în perioada imediat următoare (dacă între timp nu se revine asupa deciziei).

Din surse neoficial aflăm că acest sistem de operare s-ar putea numi Hongmeng OS. Acesta ar fi bazat pe Linux şi ar include câteva componente software şi aplicaţii existente deja pe actualul Emotion UI bazat pe Android.

Nu ştim sigur dacă acest va fi numele final ales de către Huawei, însă ţinând cont că va fi folosit pentru utilizatorii din afara Chinei, mă gândesc că alegerea nu este atât de inspirată (parcă sună prea chinezesc). Parcă mă şi văd prin toamnă scriind prin articole “cel mai nou smartphone Huawei bazat pe Hongmeng 1.1…”.

Sursa: huaweicentral.com

Categorii: huaweisoftware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.