Isi aminteste cineva de descoperirea lui Jonathan Zdziarski apropo de recuperarea datelor sterse de pe iPhone? A fost motivul pentru care am scris tutorialul asta. Atunci hacker-ul a demostrat cum oricine poate recupera datele sterse de pe un iPhone cu un restore proaspat facut insa acum deja lucrurile depasesc imaginatia.

Zdziarski a demonstrat ieri in cadrul prezentarii despre care v-am scris acum 2 zile cum poate fi spart sistemul de securitate al iPhone-ului indiferent ca folosesti un Passcode lock sau alta masura de protectie. El a reusit in mai putin de o ora sa ocoleasca protectia iPhone-ului si a atras atentia asupra faptului ca iPhone-ul si iPod Touch-ul fac un print-screen la fiecare activitate pe care o faci. Adica in momentul in care deschizi o aplicatie sau o noua fereastra in iPhone, acesta isi face automat un print screen ca atunci cand inchizi aplicatia sa poata reda acel efect de transparenta. Teoretic acele print screenuri se sterg automat insa a fost ieri demonstrat ca nu este chiar asa. Ele pot fi recuperate … ceea ce inseamna ca practic tot ce faci pe iPhone este inregistrat (mesajele pe care le scrii, emailuri, parolele conturilor, etc)

Tot Zdziarski spune ca metoda sa de a sparge sistemul de securitate si de a recupera informatiile sterse de pe iPhone are si consecinte pozitive, a ajutat politia sa ajunga usor la retele de traficanti de droguri sau la alti criminali. :)

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.