Diverse

Bănuiesc că aţi auzit de booking.com, una dintre cele mai mari platforme online din lume ce facilitează achiziţia de spaţii de cazare.

Compania din spatele site-ului este Booking Holdings Inc., iar aceasta urmează să fie anchetată de către Autoritatea Spaniolă de Suprvizare a Concurenţei (CNMC) pentru posibile practici concurenţiale neloiale.

S-ar părea că booking.com a impus condiții inechitabile hotelurilor din Spania și a implementat politici care ar putea duce la efecte de excludere asupra altor agenții de turism online, iar în acelaşi timp ar fi exploatat anumite hoteluri puternic dependente financiar de platformă.

Booking.com este acuzată că a încălcat reglementările antitrust din Spania, cât şi articolul 102 din Tratatul de funcționare al Uniunii Europene, cel care interzice firmelor să abuzeze de poziția dominantă pe piață.

Compania a anunţat că va coopera cu Autoritatea Spaniolă de Suprvizare a Concurenţei (CNMC), însă dacă se va dovedi vinovată riscă o amendă de până la 10 milioane de euro.

Sursa: profit.ro