Smartphone

Nimeni nu zice nimic la nivel oficial, însă Oppo are mari probleme în anumite ţări din Europa. Şi totul pleacă de la Nokia (compania de comunicaţii mobile, nu HMD Global).

Short long story: Nokia a licenţiat Oppo cu nişte brevete legate de conectivitate (4G şi 5G) şi de funcţii de securitate. După ceva timp Oppo a considerat că Nokia cere prea mulţi bani pentru a continua această licenţiere, astfel că de prin 2022 nu a mai platit. Compania finlandeză a dat Oppo în judecată peste tot pe unde a putut, în special în ţări europene. Şi le cam câştigă (pe procese). Iar acum urmează efectele, treptat.

În Germania site-ul oficial Oppo a devenit inactiv, asta după ce oricum comercializarea de produse Oppo la nivel oficial nu se mai putea face încă de anul trecut. Practic în prezent brandul Oppo este inexistent în această ţară. Se pare că la rând urmează Franţa, ţară care din 30 iunie ar putea interzice la rândul său produsele Oppo.

Există zvonuri care susţin chiar că Oppo şi OnePlus îşi pregătesc ieşirea de piaţa europeană, însă în primă fază cele două companii au negat aceste informaţii. Şi totuşi lucrurile avansează într-o direcţie neplăcută pentru Oppo, cel puţin în Europa de Vest.

Oare erau atât de scumpe brevetele acelea sau sunt alte interese la mijloc ? Ce spuneţi ?

Sursa: gsmarena.com