Hardware

După ce am citit această informaţie mi-am dat seama că laptopul meu ce are “doar” 4 GB memorie RAM DDR3 sta jalnic la acest capitol. Cei de la SK Hynix au dezvoltat primul modul de memorie RAM DDR4 de 128 GB, iar eu cu cei 4 GB ai mei credeam că stau foarte bine. Simt că e cazul să îmi fac un upgrade la acest capitol.

Revenind la tema acestui articol, sud-coreenii de la SK Hynix chiar au prezentat o astfel de memorie RAM gigantică, însă momentan aceasta nu a intra în faza de producţie. Acest lucru se va realiza undeva pe la mijlocul anului 2015, ceea ce înseamnă că acest standard DDR4 şi acest modul de memorie de 128 GB vor crea senzaţie undeva prin 2016-2017.

Acest modul de memorie suportă frecvenţa de 2.133 MHz şi o lărgime de bandă de 17 GB/s, fiind creată în special pentru servere. Momentan nu există pe piaţă procesoare care să suporte o astfel de memorie RAM.

Memorie DDR4 este cu 50% mai utilă unui sistem decât cea DDR3, consumă cu 30-40% mai puţină energie şi permite amplasarea mai multor cipuri de memorie pe modul.

Sursa: blog.gsmarena.com