Skoda Superb Combi gAuto

Probabil că cifra din titlu nu impresionează în cazul unor giganți auto ce vând câteva milioane de mașini într-un singur an. Dar aici nu este vorba despre un producător de anvergura Toyota, Ford sau Volkswagen, ci de Skoda. Până nu demult, această companie se zbătea pentru supraviețuire.

Ca să vă faceți o idee despre cât a evoluat această marcă, vă spun că în urmă cu 10 ani, mai exact în iulie 2006, Skoda abia producea mașina cu numărul 10 milioane. Și asta încă din 1905 când au început producția de autovehicule.

Așa că în numai 10 ani Skoda a crescut enorm și a reușit ca în 19 ianuarie 2016 să producă mașina cu numărul 18 milioane. Modelul aniversar este un Superb Combi de culoare albă ce a ieșit de pe poarta fabricii Skoda din Kvasiny.

18 milioane de Skoda fabricate

Iată că în numai 10 ani Skoda a reușit să fabrice 8 milioane de autovehicule, trecând, din punctul meu de vedere, la un alt nivel. Numai în 2015 Skoda a reușit să vândă circa 1.06 milioane de mașini.

Nu mai putem vorbi acum de un mic producător auto. În acest sens stau mărturie cele 3 fabrici din Republica Cehă, precum și cele din China, Rusia, Slovacia sau India. Aici, Skoda operează prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului Volkswagen, dar mai există și locații de producție în Ucraina și Kazahstan, prin intermediul unor parteneri locali.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.