ŠKODA Kodiaq gAuto

ŠKODA promovează de ceva timp noul său SUV-ul de talie mare, iar asta nu este nicidecum ceva neobișnuit. ŠKODA Kodiaq va reprezenta vârful de gamă al constructorului ceh și merită așadar toată atenția noastră.

Dacă până acum v-am prezentat conceptul VisionS, ce a stat la baza dezvoltării noului SUV, iar apoi am venit cu informații legate de denumirea aleasă, azi avem câteva fotografii de detaliu și un clip video ce prezintă varianta de serie a lui ŠKODA Kodiaq.

Noul limbaj de design al mărcii din Mladá Boleslav se regăsește pe deplin în liniile marelui SUV. Grila lată a radiatorului, cu design tridimensional, farurile înguste ce vor beneficia opțional de tehnologie full-LED și stopurile spate cu LED, ce se aprind în forma literei C, tradițional deja, fac din ŠKODA Kodiaq o apariție cel puțin interesantă.

Pentru a sugera și o imagine sportivă, Kodiaq propune linii atletice pe portiere și jante de până la 20 inch, încălțate cu pneuri cu dimensiunea 235/45. În cazul în care veți opta pentru astfel de jante, înseamnă că nu aveți de gând să parcurgeți decât porțiuni ușoare de off-road, întrucât terenul accidentat și talonul îngust al anvelopelor nu se vor înțelege tocmai de minune.

Detalii design SKODA Kodiaq (4)

Dintre dotările de serie sau opționale ce vor fi disponibile pe noul ŠKODA Kodiaq amintesc:

  • opțional până la 7 locuri, scaunul pasagerului din dreapta față se poate rabata și astfel pot fi încărcate obiecte cu lungimea de până la 2.9 metri;
  • sistem Area View – redă pe ecranul din maşină diferite perspective ale zonei din vecinătatea imediată. Sunt folosite camere video cu unghi larg integrate în faţa şi în spatele maşinii, dar şi în oglinzile laterale. Astfel pot fi redate imagini din perspectiva aeriană, dar şi imagini panoramice, de 180 de grade, cu zonele din faţa şi din spatele automobilului;
  • sistem Tow Assist – când este tractată o remorcă, sistemul preia controlul direcţiei la mersul cu viteză mică în marşarier;
  • sistem Manoeuvre Assist – frânează maşina imediat ce în spatele acesteia este detectat un obstacol;
  • servicii online mobile ŠKODA Connect – sunt împărţite în două categorii: serviciile Infotainment Online, ce oferă mai multe informaţii şi navigaţie în timp real și serviciile Care Connect, ce permit accesul de la distanţă, asigurând totodată asistenţă. În Care Connect este integrată și funcţia Emergency Call (e-Call), care iniţiază automat un apel de urgenţă în cazul unui accident ce a dus la activarea unui airbag.

Până la premiera mondială ce va avea loc la Berlin pe 1 septembrie 2016 și când vom afla absolut toate detaliile legate de ŠKODA Kodiaq, vă las cu un clip video de câteva secunde:

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.