gAuto

ŠKODA Kodiaq urmează a fi prezentat din a 2-a parte a lui 2016. Este poziționat drept  cel mai mare SUV al ŠKODA cu 4.7 metri lungime și spațiu pentru până la 7 persoane. 

Denumirea aleasă pentru SUV se inspiră de la cei peste 3500 de urși Kodiaq ce trăiesc în sudul Alaskăi. Q-ul de la sfârșit provine din limbă băștinașilor (q-ul de final fiind o caracteristică pentru numele de animale în limba Alutiiq).

Ce trăsături spune ŠKODA că împărtășește SUV-ul lor cu urși Kodiak?

  • dimensiuni mari (ursul atinge în jur de 400 de kg și înălțime de până la trei metri);
  • putere și control asupra elementelor naturii;
  • spiritul de familie.

Sloganul sub care va sosi ŠKODA Kodiaq – “Discover new grounds”. Îl vor anunța din a 2-a parte a lui 2016, iar startul livrărilor către clienți interesați pornește la început de 2017.

În imaginea de mai sus se află conceptul ŠKODA Vision S prezentat în cadrul show-ului auto de la Geneva, concept ce arată liniile de design după care se va ghida viitorul SUV. 

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.