Visual EV S.R.L. este o companie deținută 95% de către Visual Fan S.A., iar scopul său de activitate este distribuția de automobile electrice. Primul automobil importat este Skywell ET5, un SUV electric cu putere de 204CP și autonomie de 400 km după standardele WLTP.

Visual EV ar trebui să genereze o cifră de afaceri de 10% din grup, până la sfârșit de 2022 (în prima jumătate a lui 2021 – cifra de afaceri a Visual Fan a fost de 13.58 milioane euro cu un profit de 972.000 euro pe vânzarea de dispozitive electronice, de fapt și activitatea de bază a companiei).

Skywell ET5 va fi comercializat prin intermediul Brady Auto Center, iar cei ce doresc să-i fac un test-drive se pot înscrie pe visualev.ro. Va sosi în două variante de echipare: Premium și Luxury. Sunt mai multe opțiuni pentru culoarea caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White), și pe partea de design interior(Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior).

Prețul de pornire este de 39.980 euro cu TVA inclus cu tichetele primite în Rabla și Rabla Plus sau în leasing de la 499 euro / lună. Termenul de livrare este de minim 75 zile, iar rezervările confirmate până pe 31 decembrie se vor livra în luna martie 2022. Rezervările se fac online de aici.

Am extras și câteva date tehnice legate de automobilul electric:

  • ambele variante de echipare sosesc cu motor de 204CP și cutie de viteze automată;
  • capacitatea bateriei este de 71.98 kWh, consumul mixt este de 179.95 Wh / km și se încarcă rapid cu 75 KWh (de la 20% la 70% la încărcare DC în aprox. 30 miute = autonomie de 200 km);
  • cuplu nominal este de 135 Nm, iar cel maxim este de 320 Nm, puterea nominală este de 65KW / 87 CP, iar cea maximă este de 150KW = 204CP (menține această putere maximă pentru maxim 30 de secunde);
  • cântărește 1.88 tone, volumul portbagajului este de 467 litri;
  • garanția este de 5 ani pentru autovehicul în limita a 150.000 km și de 8 ani pentru baterie în limita a 150.000 de km;
  • viteza este limitată la 150 km/h;
  • include airbag șofer, airbag pasager, airbag lateral, airbag cortină, monitorizare pneuri, senzori parcare față și spate, geamuri cu acționare electrică față și spate, haion acționat electric, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, aer condiționat automat, scaune față încălzite și ventilate, 8 difuzoare, faruri cu tehnologie LED etc.

Declarație oficială:

Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT. Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică.”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.