Aflat în căutarea unei baterii externe pentru device-urile mele, m-am oprit riscant la una no name pe care am găsit-o pe site-ul gearbest.com. Am fost atras în primul rând de preţ (eu am achiziţionat-o cu 10.39 dolari), dar şi de capacitatea sa destul de mare: 15.000 mAh.

M-am riscat să o cumpăr deoarece review-urile acesteia erau pozitive şi am zis să văd dacă voi trage sau nu lozul câştigător. Se pare că l-am tras, iar noua mea baterie externă Smart Power Bank pot afirma că îşi face treaba cu prisosinţă.

Smart Power Bank16

Pe scurt, voi trece în revistă câteva din specificaţiile lui Smart Power Bank:

– 15.000 mAh;

– carcasă din plastic cu tema Cercurilor Olimpice;

– celule cu tehnologia Lithium-Ion;

– dimensiuni 11.7 x 7.3 x 2 cm;

– input current la 2.0A și Output la 1A şi 2A;

– bateria se încarcă complet în 6-7 ore cu un încărcător 5V/2A;

– lanternă.

Design 

Smart Power Bank27

În pachet am primit bateria în sine, cablu USB 2.0 – cap adaptabil destul de scurt şi 4 adaptoare pentru diverse tipuri de gadget-uri. Smart Power Bank are un design simplist, având drept temă pe faţa principală Cercurile Olimpice.

Device-ul este realizat din plastic şi are dimensiunile unui pachet de ţigări puţin mai mare. Finisajul acestuia este bine realizat, iar atunci când îl ţii în mână apare o senzaţie de confort datorită gripului bun, dar şi datorită greutăţii reduse.

Utilizare

Smart Power Bank14

Smart Power Bank este uşor de utilizat având pe partea frontală logo-ul amintit, iar ultimul cerc din cele 5 este transformat la o apăsare în butonul de power on/off, iar la două apăsări în butonul de power on/off pentru lanternă. Imediat deasupra cercurilor există 4 LED-uri care notifică nivelul de încărcare al bateriei, fiecare LED însemnând 25% din total.

Pe laterala superioară regăsim lanterna, două porturi USB 2.0 cu rol de output (1A, respectiv 2A) şi portul microUSB cu rol de încărcare a bateriei. Pe laterala dreaptă avem numele acumulatorului, Smart Power Bank, iar pe inferioară avem o etichetă care confirm capacitatea bateriei de 15.000 mAh.

Prin intermediul acestui gadget se pot încărca o gamă largă de device-uri deoarece power bank-ul dispune de o capacitate mare de înmagazinare a energiei, cât şi de cele 4 adaptoare ce se dovedesc utile.

Autonomie

Smart Power Bank9

Cu Smart Power Bank am încărcat LG G2-ul de 3 ori (are o baterie de 3.000 mAh), cât şi un Huawei Ascend P6 (are o baterie de 2.000 mAh). După aceste operaţiuni, încă mai clipea ultimul LED, semn că mai există puţină energie în el. Estimez că în mod real bateria dispune de 11.000 – 12.000 mAh.

Reîncărcarea sa completă se face în aproximativ 7 ore cu un încărcător de 2.0 A. Cel mai simplu mod de a-l încărca complet este să îl puneţi peste noapte la încărcat.

Concluzii 

Smart Power Bank24

Smart Power Bank este o baterie externă folositoare, la un preţ foarte accesibil. În acest moment îl găsiţi pe gearbest.com la 11.05 dolari, cu 0.66 dolari mai scump decât l-am achiziţionat eu. Personal sunt bucuros de achiziţia făcută.

PRO

– design simplist, carcasă din plastic cu tema Cercurilor Olimpice;

– foarte uşor de utilizat;

– baterie suficientă pentru a încărca de 3-4 ori un smartphone cu baterie de 3.000 mAh;

– disponibilitatea celor 4 adaptoare;

– preţ de achiziţie scăzut.

CONTRA

– periodă lungă de încărcare completă;

– destul de mare pentru a-l transporta în buzunar;

– cablul de încărcat destul de scurt.