Telefoane Mobile

Allview pregătește lansarea unui smartphone cu inteligență artificială adusă direct în procesor, în stilul a ceea ce aduce Huawei pe Kirin 970, doar că Allview mizează pe o arhitectură hardware MediaTek. 

Am primit câteva detalii din partea brandului autohton:

  1. Procesor MediaTek cu nuclee pe ARM Cortex-A73;
  2. Tehnologie neurală în ce privește inteligența artificială;
  3. Suport pentru Tensorflow Lite și VPU.

Noul smartphone va fi capabil să identifice imagini și obiecte. Va conclucra cu asistentul vocal Allview AVI și va fi capabil să identiice monumente și obiective turistice, aduce informații suplimentare, recunoaște indicatoare de circulație și avertizează în caz de pericole.

Acestea ar fi detaliile de început, iar mai multe informații vor fi relevate în mod treptat. Nu știu niciun procesor MediaTek cu AI în CPU, dar s-ar putea să vorbim de un procesor aflat într-o etapă de dezvoltare avansată. Trebuie să fie un produs premium, cel mai probabil din seria X. Ar fi cazul ca Allview și MediaTek să aducă și un terminal cu hardware de top.

2018 va fi anul smartphone-urilor cu hardware ce dispune și de AI. Huawei a pornit cu un pas mai devreme, Qualcomm l-a dotat cu astfel de funcții pe Snapdragon 845, iar MediaTek are ceva în pregătire.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.