Retelistica

Credeaţi că autonomiile din prezent sunt modeste ? S-ar putea ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să ne fie dor de actualele rezultate.

Ultimele informaţii culese de pe la diverşi producători nu sunt cele mai optimiste când vine vorba de autonomia smartphone-urilor 5G. Se pare că un astfel de device va consuma de două ori mai multă energie decât actualele terminale 4G, iar acest efort suplimentar va necesita şi un sistem de răcire actualizat.

Cei de la Huawei ar fi declarat presei chineze că modemurile lor 5G vor avea un consum de energie de 2.5 ori mai ridicat decât modemurile 4G actuale.

Pentru a păstra o autonomie cel puţin decentă, producătorii vor fi nevoiţi să implementeze pe noile smartphone-uri baterii mai mari, aspect care va duce şi la îngreunarea acestora (poate chiar şi la creşterea în greutate şi dimensiuni).

Este clar că viitorul va fi al tehnologiei 5G, însă dacă până acum preţul şi acoperirea erau cele mai puternice temeri ale noastre, mai nou pe listă se adaugă şi autonomia. Soluţii vor exista cu siguranţă, rămâne de văzut cât de repede vor fi adoptate.

Sursa: mobilissimo.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.