Software

Credeam că Facebook chiar plătește bani către compania chineză ca să aducă Facebook și Instagram by default pe smartphone-urile Huawei.

Înțeleg că de acum acolo le-au interzis să mai preinstaleze aplicațiile amintite. Nu cred că le convine o astfel de măsură, dar probabil sunt nevoiți să apeleze la soluție de gen spre a evita un conflict cu Departamentul de Stat din SUA.

Nu este absolut nicio problemă, cine dorește aplicațiile Facebook le găsește în Play Store. Atât timp când smartphone-urile Huawei au acces la suita de servicii Google. Probabil, smartphone-urile deja aprobate nu vor rămâne fără Play Store etc, chiar și când ordinul de restricție intră în vigoare. Știți că moment se află într-o perioadă de 3 luni în care companiile americane și Huawei pot avea gradul de colaborare de până acum.

Nu este vreo dramă că Facebook, Instagram, Messenger sau WhatsApp nu sunt preinstalate pe un telefon Huawei. Se rezolvă în 2 – 3 secunde, chiar mă bucur că mai scapă de bloatware. Problema mare este cu Play Store, aplicațiile Google precum Chrome, Gmail, YouTube.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: android
Tag-uri: Huawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.