Software

Săptămana trecută Huawei a lansat în AppGalery aplicaţia Petal Search (versiunea oficială a Huawei Search). Printre altele, aceasta permite şi căutarea / instalarea de aplicaţii din surse externe (APKPure, APK Mirror etc.). Neoficial, Petal Search permite şi instalarea soluţiilor Google, însă utilizatorul nu are nicio garanţie că respectiva versiune rulează fără erori, bug-uri etc.

Chiar dacă Petal Search ar putea rezolva o parte din probleme, la nivel oficial Huawei caută în continuare soluţii alternative pentru aplicaţiile Google. În urmă cu trei zile Dailymotion a anunţat un parteneriat strategic cu Huawei, unul de integrare a platfomei de video sharing în viitoarele device-uri Huawei cu Android. Practic aceasta va fi alternativa oficială oferită de producătorul chinez pentru Youtube.

Dailymotion va fi integrată în Huawei Video, astfel utilizatorii vor putea găsi conţinutul video al acestei platforme direct de pe telefoane, tablete etc. Un plus al acestui parteneriat este că va exista şi o opţiune de monetizare pentru creatorii de conţinut.

Cu un număr de peste 300 de milioane de utilizatori activi lunar, Dailymotion este o platformă de video sharing apreciată în Europa, dar şi în alte ţări non-europene unde Statele Unite ale Americii au o influenţă puternică. Cu siguranţă conţinutul existent pe Dailymotion nu se compară cu cel de pe Youtube, însă această soluţie găsită de Huawei este una cu potenţial.