Intel Basis Peak Accesorii inteligente

Intel a anunțat disponibilitatea în țara noastră a două noi produse concepute special pentru pasionații de sport ce doresc să-și monitorizeze cât mai bine activitățile. Smartwatch-ul Intel Basis Peak și căștile inteligente SMS Audio BioSport fac parte din noua gamă de wearables pentru 2015.

Începem cu căștile inteligente fabricate de Intel în colaborare cu SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis “50 Cent” Jackson. Principalul avantaj al acestora, pe lângă faptul că sunt totuși niște căști audio, este dat de funcția de măsurare a ritmului cardiac.

SMS Audio BioSport nu necesită alimentare separată, primind energie electrică prin jack-ul de 3.5 mm. Sunt rezistente la apă și transpirație. Căștile înregistrează date importante despre activitățile fitness ale utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone și al aplicației RunKeeper.

Prețul unei perechi SMS Audio BioSport este de 699 de lei, fiind disponibile la Media Galaxy.

SMS Audio BioSport

După cum v-am informat zilele trecute, Intel colaborează cu TAG Heuer și Google pentru a produce un ceas inteligent de lux cu Android Wear.

Acum, compania anunță smartwatch-ul Intel Basis Peak, care este de fapt produs de compania BASIS, deținută de Intel din anul 2014. Ceasul dispune de 5 senzori ce reușesc să monitorizeze ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Este, deci, dedicat în special pasionaților de sport ce doresc să adune mai multe informații despre activitățile zilnice.

Intel Basis Peak este rezistent la apă de până la 50 de metri adâncime și încorporează o baterie ce durează (conform producătorului) până la 4 zile. Prin tehnologia BodyIQ ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mersul, alergatul, ciclismul în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare.

Smartwatch-ul Intel Basis Peak este fabricat din aluminiu și sticlă rezistentă  Gorilla Glass 3. Pentru a facilita interacțiunea cu utilizatorul acesta dispune de touchscreen. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte și mesaje ale utilizatorului, ce au fost primite pe smartphone.

Intel Basis Peak

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.