Accesorii inteligente

Apple a furnizat primul smartwach de volum cu ECG. În 2020 deja au program interesant desfășurat în Singapore cu autoritățile locale. Cel mai ieftin Apple Watch cu ECG trece ușor de pragul a 1000 lei, dar la jumătate din această sumă găsiți o soluție interesantă de la Withings.

Whitings Move ECG – 552.81 lei;

Este un ceas analogic cu funcție ECG și detectează fibrilația atrială (FiA). Rezistă până la adâncimi de 50 metri în ce privește contactul cu apa, iar autonomia este de… până la 12 luni.

Nu are ecran, dar încorporează senzori precum un smartwatch (altimetru, monitorizează somnul, caloriile arse, GPS, recunoaștere automată pentru mers, înot, pedalat etc).

Modelul fără ECG costă în jur de 250 – 300 lei prin magazinele online autohtone. Mi se pare o propunere interesantă, Withings joacă diferit față de concurență. Sunt destule persoane ce nu vor ca prin ceasul de la mână să trădeze faptul că au ales pentru un smartwatch, sub un design de ceas clasic să se afle un ceas inteligent cu funcțiile obișnuite pe partea de tracker etc.

Withings este o companie franceză ce în aprilie 2016 a fost achiziționată de către Nokia. Brandul Withings a fost înlocuit de către Nokia în iunie 2017, iar în mai 2018 s-a ajuns ca fondatorul Withings să reia controlul companiei și să repornească brandul.

Credit foto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.