Arhiva

Utilizatorii rețelelor de telefonie mobila din Romania, Orange, Vodafone și Cosmote, vor putea plăti de acum taxele de parcare prin intermediul unui mesaj text, informeaza HotNews.
Serviciul SMSparking.ro se adresează instituțiilor publice sau regiilor autonome care au în subordine administrarea parcărilor din zonele publice urbane și va avea ca beneficii reducerea costurilor pentru toate părtile implicate.

SMSParking.ro ofera suport de tranzacționare prin SMS, pe numere scurte (7xyz), cu valori cuprinse între 0.30 – 3 EUR + TVA, pentru principalii operatori de telefonie mobila din Romania: Vodafone Romania. Pentru utilizatorul final, plata se face prin trimiterea unui SMS cu numărul de înmatriculare al autovehiculului la un număr scurt, cu suprataxă (7xyz), în funcție de localitate, iar taxarea are loc instant. Utilizatorul primește un SMS de confirmare, prin care se menționeaza datele de identificare ale plății (număr de înmatriculare, interval orar de valabilitate, cod tranzacție și localitatea).
Timpul pe care un utilizator îl va aloca de acum înainte pentru plata unei parcări este de maxim 15 secunde, timp necesar pentru compunerea SMS-ului.

SMSParking este o soluție dezvoltată în România, de către ASTINVEST, companie fondată în 1997, cu sediul în Baia Mare.

Sursa: HotNews
Foto: morar.catavencu.ro

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.