Casti Sonos Ace Audio

Nu pot să ascund faptul că sunt un mic fan Sonos, din toate produsele pe care le-am testat (și am testat muuulte) niciunul nu a dezamăgit, ba din contră. Este adevărat că prețurile nu sunt pentru oricine, dar nu este ca și când acest producător ar fi unic în segmentul premium, acolo unde anumite produse audio costă și de zeci de ori mai mult decât unele Sonons comparabile.

Trecând peste asta, azi Sonos face un anunț nu tocmai neașteptat, zvonurile indicau de ceva vreme că producătorul american are în pregătire prima pereche de căști din „portofoliu”. Iată că de acum Sonos Ace sunt oficiale și vedem că este vorba despre un model over-ear wireless, care nu uită de anularea activă a zgomotelor de fond.

Nu aș vrea să insist pe aici cu specificații, pe care le găsiți pe pagina oficială a produsului, ci aș dori să precizez că Sonos Ace se vor integra perfect în ecosistemul Sonos, așa cum ne-am obișnuit deja. Adică, pe lângă faptul că sunt niște căști convenționale, să le spunem, Sonos Ace pot face ca trecerea sunetului de la sistemul de boxe Sonos către căști să se facă instant, la o singură atingere. Mai mult, pe lângă suportul pentru sunetul spațial Dolby Atmos, se pare că pe parcursul acestui an urmează a fi lansată noua tehnologie TrueCinema, care va „cartografia cu precizie spațiul utilizatorilor și va reda un sistem complet de sunet surround pentru o experiență de audiție atât de realistă încât vor uita că poartă căști.”

Căștile Sonos Ace vor debuta în magazinele partenere din data de 5 iunie, la un preț recomandat de 2.499 lei.

Tot astăzi, Sonos a lansat și noua generație a boxei lor cu adevărat portabile. Spun „cu adevărat”, fiindcă și Move 2 este tot portabilă, doar că are dimensiuni și greutate care o fac mai degrabă ușor de mutat și nu tocmai facil de transportat peste tot.

În fine, Sonos Roam 2 păstrează în mare parte designul primei ediții, venind totuși cu îmbunătățiri în special pe zona de interfață, cu butoane separate pentru alimentare și Bluetooth.

Sonos Roam 2 se poate concta la surse de redare prin Bluetooth, dar poate reda conținut și total independent, prin conexiunea Wi-Fi. Funcția TruePlay ajustează automat sunetul pentru a oferi o experiență de ascultare mai bună în orice împrejurime și indiferent dacă este utilizată funcția Bluetooth sau Wi-Fi.

Sonos Roam 2 este certificată IP67, poate fi aleasă în culoarea albă ori neagră și va fi disponibilă în țara noastră din 5 iunie la un preț recomandat de 999 lei.