Smartphone

Despre Sony Xperia sola s-a vorbit destul de mult în ultima perioadă, doar că pe internet code name-ul lui a fost “Pepper”. Astăzi, cei de la Sony au spulberat toate zvonurile şi l-au prezentat oficial ca fiind un smartphone mid range cu display de 3,7 inch şi procesor dual-core.

Sony Xperia solo este destul de subţire, având o grosime de doar 9,9 mm şi aduce o nouă tehnologie denumită “floating touch” (touch plutitor). Această tehnologie permite interacţionarea cu ecranul fără a-l atinge, ci doar ţinând degetul deasupra sa. Putem spune că degetul devine un fel de cursor pentru ecran.

Ca şi dotări hardware, Sony Xperia solo are un display de 3,7 inch cu o rezoluţie de 480 x 854 pixeli dotat cu tehnologia Mobile BRAVIA Engine şi rezistenţă la zgârieturi , procesor dual-core NovaThor U8500 tactat la 1 GHz, 8 GB memorie internă, cameră foto de 5 megapixeli ce poate filma în format HD la 720p, conectivitate NFC şi va rula Android 2.3 Gingerbread (cu un update pentru Android 4.0 ICS planificat pentru această vară).

Smartphone-ul va fi lansat în Q2 al acestui an în 3 culori: negru, alb şi roşu, iar preţul său se pare că va fi undeva la 330 de euro.

Sursa: sonymobile.com