Smartphone

Sony a uimit la CES 2012 când a prezentate telefoanele Xperia s și Xperia ion. Ambele au un senzor de 12 Megapixeli, dar se pare că echipa asiaticilor lucrează intensiv și a anunțat un senzor de 8 Megapixeli și unul de 13 Megapixeli. Au folosit o matrice nouă RGBW care aduce pixeli de culoare albă pe lângă cei din filtrul RGB.

Au declarat că astfel se îmbunătățește calitatea imaginilor în spațiile cu lumină slabă. Sony a spus că, în mod normal, adiția unor pixeli pe alb ar fi dus la degradarea calitativă a imaginilor, dar se pare că au găsit o cale de mijloc sprea preîntâmpina asta.

Se poate și filma în mod HDR – High Dynamic Range, doar cel de 13 Megapixeli.

Senzorul de 8 Megapixeli cu dimensiune 1/4″ va fi lansat din martie 2012, iar cel de 13 Megapixeli cu filtru RGBW și 1/3.06″ din iunie 2012. Un alt senzor de 8 Megapixeli cu suport HDR va sosi din august 2012. Presupun că abia la sfârșitul anului vom vedea la lucru un senzor amintit mai sus, în afară de cel de 8 Megapixeli fără HDR care va debuta prin vara lui 2012.

Sursa: sony.net

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.