Foto si Video

A trecut ceva vreme de când am scris primele impresii – AICI și s-a menținut starea de uimire cu referire la această cameră foto/video de la Sony. Cu siguranță că la 2.500 – 2.600 de lei cât costă acum veți da și de un DSLR, dar tare greu  îmi vine să cred că vreunul dintre aparatele foto rivale poate să facă fotografii la fel de bine în modul automat. Acest ar fi una dintre caracteristicile de seamă ale lui NEX-5. O galerie foto făcută cu Sony NEX-5 – AICI.

Reiau datele tehnice pe scurt:

– senzor CMOS de 14.2 Megapixeli cu 25 de puncte de focalizare și 7 cadre pe secundă;

– lentile de 18 – 55 mm;

– rezoluția maximă a fotografiilor de 4592×3056 pixeli și sensibilitate ISO 200 – 12.800;

– ecran de 3 inch;

– filmează full HD pe carduri SD;

– durata de viața a bateriilor – 330 de cadre și 229 grame;

– preț – 2.589 lei.

A venit însoțit de un obiectiv de 18 – 55 mm. S-a descurcat exemplar. Nu vorbesc din punctul de vedere al unui profesionist ci din cel al unui blogger care are nevoie de o cameră simplă, dar în același timp cu date tehnice de top care să-l ajute în fotografierea unor produse primite în test cât și la un eveniment. Apropo, toată lumea când vedea camera de la Sony exclamau puțin uimiți și apoi întrebau inevitabil: Cât costă? :)

L-aș alege instant în locul lui Nikon Coolpix P100. O să spuneți că este logic, deoarece nu sunt în aceeași gamă și nu sunt prea multe lucruri în comun. Abordează și nișe diferite.

[nggallery id=142]

Uimește calitatea fabricației ce este aproape ireproșabilă. Au mers pe minimalism și pe economie de butoane. Superior dați de butonul ce declanșează fotografierea, altul pentru pornirea și oprirea aparatului, intrarea în arhiva de fotografii și cel pentru filmarea video. Blitzul este manual și puteți cumpăra altul de dimensiuni mai generoase dacă filmați sau fotografiați intensiv pe timp de noapte. Lângă ecranul de 3 inch ce este rabatabil în sus și jos, dar nu și la stânga sau dreapta, dați de meniu, o rotiță ce permite navigarea și accesarea unor funcții în mod rapid.

Meniul este simplu și intuitiv. Acumulatorul se consumă destul de repede.

Galerie foto făcută cu Sony NEX-5: 

[nggallery id=158]

Așa arăta aparatul primit de mine în test. A trecut prin mâna multora, iar o parte dintre ei și-au dorit să lase urme pe suprafața lui NEX-5. A rezistat cu brio nefiind alterate funcțiile foto.

Tag-uri: Sony NEX-5
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.