Hardware

Apple a lansat iPhone 7 și 7 Plus, iar în aceeași zi și Sony a avut un eveniment de presă, iar capul de afiș au fost noile console – Sony PS4 Pro și Sony PS4 Slim. 

PS4 Pro debutează în Europa din 10 noiembrie 2016, iar prețul recomandat este de 349 lire sterline / aprox. 1832 lei. Noile console sunt un update la nivel de CPU și GPU, iar Sony și-a dorit să-și optimizeze hardware-ul spre a le pregăti și mai bine pentru divertismentul la rezoluție 4K.

Ce aduc PS4 Pro și PS4 Slim?

specificatii-sony-ps4-pro

Specificații detaliate pentru PS4 Pro

Cei ce au televizoare sau monitoare 4K vor putea să se bucure de toate jocurile pentru PS4 la o calitate superioară, unele la rezoluție nativă 4K + redare video 4K pentru YouTube și Netflix, suport pentru tehnologia de imagine HDR (culori mai puternice, gamă mai largă de nuanțe etc).

PS4 Pro urmează a dispune de un port USB suplimentar în partea spate, HDD de 1 TB.

specificatii-sony-ps4-slim

Specificații complete Sony PS4 Slim

PS4 Slim are o greutate redusă cu 25% față de primul PS4 și 16% față de PS4 Pro. Consumă cu 34% mai puțină energie față de PS4 Pro. Prețul recomandat în Europa este de 299 euro.

Declarație oficială:

Astăzi am depășit o nouă barieră odată cu lansearea noului model high-end PS4 Pro în mijlocul ciclului de viață al consolelor existente. Acesta este destinat gamerilor care cauta o performanță mai bună a sistemului PS4,” a declarant Andrew House, președinte și CEO global Sony Interactive Entertainment. “Prin accelerarea inovației la PlayStation, introducem o nouă opțiune pe piață, care le permite utilizatorilor să aleagă un model de PS4 în funcție de nevoile și bugetul lor.”

Alături de PS4 Pro și PS4 Slim a debutat și noul gamepad wireless pentru PS4 cu indicator luminos, touchpad – preț recomandat de 59 euro. Alte noutăți: PS Camera – 59 euro cu formă cilindrică și suport ajustabil, stand vertical dedicat PS4 Slim și Pro – 19 euro și căștile wireless Platinum Wireless Headset – 179 euro.

Toate datele tehnice pentru gamepad-ul dedicat, PS Camera și căști le găsiți în galeria dedicată:

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.