Trebuie să punctez că Sony SRS-XG300 aduce iluminare ambientală, mâner retractabil și bass profund, iar Sony SRS-XE300 și SRS-XE200 se evidențiază prin sunet puternic + dimensiuni compacte.

Sony SRS-XG300

Are tweetere integrate, funcția MEGA BASS, iluminare ambientală ce sincronizează luminile de pe boxă cu ritmul muzicii. Sony spune că difuzorul integrat este capabil să distribuie sunetul în mod egal. Include un mâne retractabil care face boxa mai ușor de transportat.

Autonomia este de până la 25 ore.

Sony SRS-XE300 și Sony SRS-XE200

Sunt boxe ce ies în evidență prin dimensiuni ceva mai compacte. Este recomandată utilizarea pe verticală spre a beneficia de un sunet cât mai bun de la difuzorul liniar integrat. Pot fi poziționate și orizontal într-o combinație stereo ce poate fi realizată cu ajutorul aplicației Sony / Music Center.

Au rezistență la șocuri, iar Sony spune că XE300 și XE200 nu sunt afectate de eventuale lovituri, căzături sau zgârieturi ce pot apărea în utilizarea de zi cu zi. XE300 are autonomie de redare de până la 24 ore, iar XE200 de până la 16 ore.

XE300 și XE200 dispun de Sony Ambient Noise Sensing ce utilizează microfonul spre a analiza sunetul ambiental și a ajuta în a economisi din energia stocată în acumulator când boxele sunt folosite în medii exterioare. Amblele boxe folosesc materiale sustanabile, hârtie reciclată pentru ambalaj (sub 5% din ambalaj este din plastic).

Cele trei boxe wireless de la Sony au certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful. Party Connect permite conexiunea a până la 100 de boxe wireless prin bluetooth.

Prețurile din România pentru cele trei boxe wireless:

Sony SRS-XG300 – 1500 lei (debut din iulie 2022);

Sony SRS-XE300 – 1000 lei (debut din iulie 2022);

Sony SRS-XE200 – 750 lei (debut din iulie 2022).

Categorii: audiosony

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.