Sony Xperia 1 II în oferta Orange sau cât costă unul dintre cele mai interesante smartphone-uri Android din 2020

02/06/2020

Sony Xperia 1 II îl consider a fi unul dintre cele mai interesante smartphone-uri Android din 2o20. Compania japoneză are puterea să joace cumva diferit față de concurență și să aducă câteva funcții inedite pe vârful său de gamă. Bineînțeles, costurile de achiziție sunt pe măsură.

Sony Xperia 1 II cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 5985 lei sau 4125 lei cu Orange Me 30 (abonament ce implică plata a 30 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 30 GB trafic de date din care 14.4 GB pot fi consumați în roaming SEE, 5G și 600 minute internaționale).

Sunt oferite ca bonus în perioada de precomandă și căștile Sony WH-1000XM3 (aprox. 1500 lei în shop-urile online locale, printre cele mai bune căști cu noise cancelling din piață).

Care ar fi funcțiile inedite integrate de Sony Xperia 1 II?

  • display-ul OLED de 6.5 inch cu rezoluție 3840×1644 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 6, compatibil cu HDR BT.2020, 643 ppi, raport display / corp de 84%, procesor X1 ce remasterizează conținutul  – BRAVIA HDR pentru plus de contrast, culoare și claritate (rezoluția ecranului și calitatea panelului ar trebui să-l ducă pe una dintre primele poziții în ce privește display-ul de pe un smartphone);
  • suport RAW, focalizare automată pe ochi la oameni și animale, buton dedicat pe lateral pentru  camera foto și video, prin Imaging Edge îl conectezi cu aparatul din seria Sony Alpha și controlezi camera de la distanță, optică Zeiss pentru camera foto (12 Megapixeli cu f/1.7 și OIS, 12 Megapixeli cu f/2.4, zoom optic 3x și echivalent 70mm și OIS, 12 Megapixeli de tip ultrawide și echivalent 16mm cu dual pixel PDAF, înregistrează 4K cu 60 fps și gyro-EIS pe 5 axe  + OIS pe partea de înregistrare materiale video);
  •  difuzoare stereo frontale cu certificare Dolby Atmos reglat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, jack de 3.5 mm, sistem de vibrații dinamice în concordanță cu sunetul redat;
  • posibilitatea de a controla smartphone-ul în jocuri printr-un controler DUALSHOCK 4.

Mai sunt multe alte funcții interesante, dar cine știe, îi fac un articol separat cu toate detaliile. Mi se pare a fi un telefon interesant, dar și aici apare un mare dar…

Prețul este foarte ridicat. Nu știu câte persoane sunt gata să plătească peste 5500 lei pe un terminal Android de top. Plus că Sony-ul are și puncte slabe: 4000 mAh în contextul unu panel 4K, încărcare botezată drept rapidă la 21W, cititor de amprentă în lateral când mi se pare a fi mai practic în ecran sau pe spate etc.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.