Smartphone

S-a vorbit mult de Sony Xperia Z în ultimele zile și asta fără a avea legătură cu performanțele telefonului ci legat de una dintre problemele ce au afectat câteva exemplare de Xperia Z – sudden-death = telefonul se oprește din senin și nu mai pornește. În unele cazuri s-a rezolvat print-o resetare forțată.

Update-ul Sony este mai degrabă de firmware și nu schimbă versiunea Android ce rămâne la 4.1.2 Jelly Bean. Se pot alege două metode – OTA sau prin conectare la PC și softul PC Companion.

Sony Xperia Z poate fi achiziționat și în țara noastră, prețurile trec de pragul a 2500 de lei, dar și în oferta operatorilor de telefonie.

Câteva detalii legate de Sony Xperia Z:

Smartphone Sony Xperia Z
Ecran TFT de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 441 ppi, rezistent la praf, zgârieturi și apă
Procesor Quad-core la 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon S4 Pro
Memorie 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB
GPU Adreno 320
Sistem de operare Android 4.1.2 Jelly Bean și primește upgrade rapid la Android 4.2 Jelly Bean
Conectivitate LTE, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, DLNA, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 13 Megapixeli, autofocus, LED flash, touch focus, stabilizare de imagine, HDR, filmează la 1080p, cameră frontală de 2.2 Megapixeli ce știe să filmeze la 1080p cu 30 fps
Baterie 2330 mAh
Greutate 146 gr.
Grosime 7.9 mm
Sursa: Forum.xda-developers.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.