Opinie

HTC One M8 a fost prezentat de câteva luni bune. A ajuns prin stocurile magazinelor românești, iar de 2 – 3 zile mă joc cu o unitate de review primită prin intermediul Cosmote. HTC One mini 2 este deja prezent la bursa zvonurilor și urmează a fi lansat în mai 2014, cel mai probabil.

Câteva din detaliile hardware vehiculate pentru HTC One mini 2: display de 4.5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 400 quad-core la 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, Android 4.4 KitKat.

Este un upgrade minor față de generația anterioară. Mai multe detalii legate de HTC One Mini în review. Există un interes destul de mare pentru smartphone-urile de top cu display mai mic. Mă uit cu câtă simpatie a fost primit Sony Xperia Z1 compact. Am primit numeroase comentarii apreciative la adresa sa. Din păcate nu am avut ocazia să-l testez și să împărtășesc impresiile formate de mini-ul japonez.

Care sunt datele hardware care l-ar fi făcut cu adevărat interesant pe HTC One mini 2?

– display cu panel IPS sau OLED de 4.3 / 4.5 inch cu rezoluție la 720p sau 1080p;

– procesor Snapdragon 600 / Snapdragon 800 / Snapdragon 801 / Snapdragon 805 / MediaTek octa-core la 1.7 GHz, Adreno 320 / Adreno 330 / Adreno 420 / Mali-450 pe post de variante pentru acceleratorul grafic, 2 sau 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare sau 16 GB + slot pentru microSD de până la 128 GB;

– baterie de minim 2500 mAh, până în 140 – 150 gr. și grosime sub 9 mm.

Este clar pe de altă parte că HTC One mini 2 și cu specificațiile vehiculate s-ar putea să fie interesant. Cu siguranță urmează a adopta carcasa metalică de la HTC One M8, păstrează funcțiile software, camera Ultrapixel, tehnologia BoomSound. Există loc de mai bine și un flagship mini cu un preț corect ar putea fi un punct major pentru HTC în dorința lor de a juca din nou în liga mare.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.