SSD-urile au început a avea prețuri din ce în ce mai bune și au devenit o alternativă din ce în ce mai serioasă la HDD-urile externe. Este și cazul lui ADATA SC685 în echiparea cu 1 TB stocare, unitate ce ne-a sosit la review în urmă cu câteva zile.

ADATA este un producător taiwanez cunoscut pentru producția de module DRAM, unități flash USB, carduri de memorie etc. ADATA SC685 iese în evidență prin dimensiunile compacte, conectivitate USB Type-C și prin performanțele atinse.

Specificații

 • două variante de culoare (alb și negru);
 • mai multe versiuni ca stocare – 250 GB / 500 GB / 1 TB / 2 TB;
 • dimensiuni de 84.7 x 54.8 x 9.5 mm, cântărește 35 grame;
 • interfață USB  3.2 Type-C Gen 2;
 • compatibil cu Windows 8 / 8.1 / 10, MacOS X de la 10.6 spre versiunile mai noi, Linux Kernel 2.6 spre versiunile mai noi și de la Android 5.0 spre versiunile mai noi;
 • temperatura recomandată de funcționare – 0 – 35 grade Celsius;
 • alimentare la 5V – 900 mA;
 • garanție de 3 ani.

Design 

În pachet pe lângă SSD-ul extern ADATA se află și două cabluri: unul cu USB type-C la ambele capete (excelent dacă vrei să-ți transferi galeria de imagini și clipuri video de pe smartphone spre unitatea de stocare externă), al doilea de tip USB Type-C – USB 3.0 pentru conectarea la un notebook sau desktop PC (apropo, sunt cabluri cu adevărat solide).

Dimensiunile sale sunt cu puți mai mici față de cele ale unui card. Este ușor și cu adevărat compact. L-au îmbrăcat în plastic negru mat pe față și spate, ușor lucios pe laterale. În partea superioară se află logo-ul ADATA și informația că avem de-a face cu un SSD de la producătorul taiwanez. Pe spate se află logo-urile CE etc (certificările primite și alte informații). Tot pe partea spate se precizează mândru: Made in Taiwan.

Este un dispozitiv compact, pe care-l poți strecura în buzunarul jeanșilor etc. Pare a fi construit spre a fi cât mai rezistent. Am uitat să punctez că pe una din laterale se află portul USB type-C și un LED. Nu are certificare în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, deci un pic de grijă din acest punct de vedere. Mi-am adus aminte de un SSD extern testat în 2019, detalii pe aici.

Performanță

SC685 are 931 GB.

În CrystalDiskMark a obținut 453.24 MB/s la citit și 434.43 MB/s la scris;

În SSD Benchmark a scos 422.37 MB/s la citit și 402.78 MB/s la scris;

Preț

SSD extern ADATA SC685 de 1 TB – 499.98 lei la eMAG.

Concluzii

SSD-ul extern ADATA SC685 nu iese în evidență prin cine știe ce performanțe. Trebuie să-mi reamintesc că discutăm de un SSD extern, nu de unul intern capabil să obțină valori spectaculoase la citit și scris.

Am structurat punctele PRO și CONTRA.

PRO

 • dimensiuni compacte;
 • USB type-C.

CONTRA

 • nu are certificare în ce privește rezistența la șocuri sau la contactul cu apa și praful.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.