Retelistica

Serviciul de internet Starlink pregăteşte o surpriză celor care îşi doresc internet oriunde în lume, neîngrădit şi nelimitat.

SpaceX, compania din spatele Starlink, a anunţat că va testa un abonament ce va permite acces la internet aproape peste tot în lume. Abonamentul va avea un preţ lunar de 200 dolari americani şi va permite utilizatorilor conectarea la sateliţii companiei oriunde în lume unde există acoperire. Suplimentar trebuie adăugată şi suma de 599 dolari necesară achiziţionării kit-ului pentru conectarea la sateliţi.

Noul abonament Global Roaming va asigura în general un serviciu “Starlink de mare viteză, cu latență scăzută, amestecat cu perioade scurte de conectivitate slabă sau deloc.”

Din păcate în anumite ţări există restricţii impuse de autorităţi (India, China, Rusia etc.), astfel că în acestea fie serviciul nu este încă activ, fie este, dar folosirea sa este considerată infracţiune (cei prinşi cu echipamente Starlink riscă închisoare). Mai sunt şi state unde nu există încă aprobare, dar acolo lucrurile se vor schimba în timp.