Retelistica

Este clar că războiul comercial dintre Statele Unite ale Americii şi China (reprezentată de Huawei în cazul de faţă) este unul de anduranţă, unul care va avea însă multe etape destul de urâţele pentru toată economia globală.

Statele Unite ale Americii îşi continuă lupta cu Huawei, iar acolo unde vede că vorba bună nu funcţionează, aplică legea pumnului. Germania este una dintre puţinele ţări care nu consideră că producătorul chinez este un pericol, neexistând dovezi clare care să prezinte riscul la care s-ar supune apelând la tehnologia Huawei pentru dezvoltarea infrastructurii 5G.

Pentru a răspunde acestei nesupuneri, Statele Unite ale Americii, prin vocea ambasadorului său din Germania, a trimis o scrisoare către ministrul german al economiei prin care îl avertizează că dacă ţara sa va continua să utilizeze tehnologii 5G Huawei în viitor, Statele Unite ale Americii va reduce cantitatea de informaţii secrete furnizate Germaniei.

Ambasadorul american susţine că aceste informaţii sunt foarte importante, iar Statele Unite ale Americii nu va risca să le ofere prin reţele de comunicaţie compromise.

Interesant este că Germania în loc să evite Huawei, pregăteşte măsuri de control care să dovedească siguranţa viitoarelor reţele 5G. Europenii sunt decişi să facă inspecţii de cod sursă, cât şi verficări permanente în zonele unde se construieşte noua infrastructură 5G.

Sursa: slashgear.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.