Diverse

Implicarea preşedintelui chinez, Xi Jinping, a dat roade şi iată că la câteva zile de la anunţul împăciuitor al lui Donald Trump, s-a ajuns la o decizie convenabilă pentru toate părţile implicate.

Statele Unite ale Americii renunţă la interdicţia de 7 ani impusă producătorului chinez ZTE în schimbul a trei măsuri majore:

  • ZTE va trebui să facă schimbări importante în zona managementului superior;
  • ZTE va trebui să plătească câteva amenzi consistente (peste cele 900 de milioane de dolari stabilite în faza iniţială);
  • China va trebui să renunţe la taxele impuse produselor agricole americane.

Tot acest scandal a plecat de la încălcarea embargoului pus de Statele Unite ale Americii pentru Iran şi Coreea de Nord, ZTE continuând să vândă produse cu componente şi tehnologii americane celor două ţări.

Această decizie pune capăt unei adevărate telenovele, una din care tot Statele Unite ale Americii a ieşit victorioasă (părere personală): ridicarea taxelor pentru produsele agricole pare a fi o reuşită importantă.

Sursa: cnbc.com

Categorii: zte

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.