Casti gaming wireless SteelSeries Nova 5 Audio

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători de periferice și accesorii premium pentru gaming, anunță lansarea unei noi perechi de căști în seria Arctis Nova. Foarte special la aceste căști, pe lângă specificațiile hardware de top, este faptul că sunt primele din lume care permit personalizarea sunetului prin peste 100 de preseturi special create pentru jocurile de pe Xbox și PlayStation.

SteelSeries Arctis Nova 5 sunt căști over-ear care creează practic o nouă categorie în lumea căștilor de gaming, pe care producătorul o denumește „lux convenabil”. Având în vedere tot ce oferă aceste căști, detalii pe care le vom descoperi mai jos, nu este de mirare că este folosită această denumire, prețul recomandat pentru SteelSeries Arctis Nova 5 fiind de 139.99 Euro.

Căștile se pot conecta wireless la Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, PC și dispozitive mobile (telefoane, tablete) prin adaptor RF 2.4 GHz cu port USB-C sau prin Bluetooth 5.3. Prin funcția Quick Switch Wireless, căștile SteelSeries Arctis Nova 5 pot prelua apeluri cu ușurință în timpul jocului, schimbând din viteza înaltă pe 2.4GHz la Bluetooth 5.3 la o simplă atingere de buton.

Odată cu introducerea acestor căști, SteelSeries lansează și aplicația Nova 5 Companion, care oferă peste 100 de preset-uri audio dedicate gamingului. Acestea au fost dezvoltate pentru fiecare joc de către ingineri audio, jucători profesioniști de esports și dezvoltatori de jocuri. Gamerii pot să își schimbe preset-urile audio în timp real, fără să părăsească jocul. Printre cele mai bine de 100 profile audio sunt și cele pentru jocuri de top cum ar fi Fortnite, Apex Legends, Minecraft etc.

Pe lângă aplicația Companion, căștile pot profita și de Sonar Audio Software Suite, primul EQ parametric pro-grade conceput pentru gameri.

Autonomia căștilor SteelSeries Arctis Nova 5 este de peste 60 de ore și se face prin portul USB-C de pe cupa dreaptă. O încărcare de 15 minute se pare că aduce în jur de 6 ore de autonomie.

Designul căștilor îți permite să introduci complet în cupa stângă microfonul, atunci nu este folosit. Practic ai microfonul tot timpul la tine, dar nu te incomodează deloc atunci nu este nevoie de el. Microfonul ClearCast 2.X are un nou cip pentru lățimea de bandă, care suportă 32KHz/16Bit audio și folosește tehnologie Noise Cancellation cu AI Sonar.

Căștile SteelSeries Arctis Nova 5 pot fi alese în versiunea de culaore neagră, dar aceasta poate veni cu accente gri, albastre sau versi:

Se pare că vom primi pentru test o pereche de SteelSeries Arctis Nova 5, așa că toate detaliile le vom dezvălui într-un review detaliat.