Filme

După o perioadă în care Netflix a lansat doar filme de duzină, slabe şi cu mult substrat „rogvaiv” (iar aici le includ pe toate), am aflat că există speranţă. Se pare că Netflix ştie să finanţeze şi producţii bune, unele cu introducere, cuprins şi încheiere (ca la şcoală).

În weekendul ce tocmai s-a încheiat am văzut Nowhere şi Reptile (bine, m-am mai uitat şi la Gran Turismo, însă un film atât de previzibil şi cu ceva oameni pe acolo cu aere de actori, nu merită mai mult de două rânduri scrise). Să le luăm pe rând.

Nowhere;

Deşi puţin forţat ca logică şi raţionament, Nowhere este un film care te trece prin mai toate stările, de la teamă, spaimă, frică şi chiar panică, la speranţă, optimism, curaj şi empatie. A trecut ceva timp de la ultimul film urmărit cu sufletul la gură, iar această producţie spaniolă mi-a adus aminte că şi europenii fac filme şi unele chiar foarte reuşite.

Anna Castillo face un rol magistral, efectele speciale sunt echilibrate şi foarte subtil conturate, iar scenariul cu suişuri şi coborâşuri. Mi-ar fi plăcut un altfel de final, poate ceva mai dramatic (oarecum mă aşteptam la el şi nu m-a surprins cu nimic).

Nowhere este unul dintre cele mai bune filme producţie proprie Netflix în 2023 şi vă recomand să îl urmăriţi fără popcorn (sunt câteva scene destul de dure).

🔴NOTA: 7.5 din 10.🔴

Reptile;

Iniţial nu am vrut să mă uit la acest film, dar i-am dat o şansă când am văzut prezenţa lui Benicio Del Toro. Bine că nici Justin Timberlake nu este un actor rău, deci am riscat. Şi foarte bine am făcut.

Deşi subiectul nu este chiar cel mai original, întreaga poveste a fost atât de bine îmbrăcată, încât tot timpul am stat cu sufletul la gură. Mister, substrat, poveste, tot ce vrei pentru un film de genul său. Iar Benicio Del Toro joacă ceva de speriat, cred că oricine altcineva ar fi scăzut nivelul producţiei.

Dacă eşti fan filme / seriale poliţiste, cu detectivi, cazuri încâlcite şi suspans, atunci Reptile sigur este pentru tine.

🔴NOTA: 8.5 din 10.🔴