Orange TV reprezintă soluția operatorului de telefonie mobilă de a oferi inclusiv servicii de televiziune. Poți opta pentru astfel de servicii prin intermediul unei antene satelit cu receiver pentru televizor sau poți avea parte de aproximativ aceeași rețetă prin aplicația Orange TV Go.

Dacă vrei să transpui pe un ecran mai mare ceea ce vizionezi pe un smartphone sau pe tabletă prin Orange TV Go, atunci ai nevoie de tehnologie DLNA pe aceste dispozitive sau poți apela la un stick pentru streaming digital.

Exact asta este și Stick Orange TV. El îți permite să vezi ceea ce este transmis prin aplicația Orange TV Go direct pe ecranul televizorului. Singurele condiții sunt ca tu să fii abonat la Orange, ca TV-ul să dispună de conectivitate HDMI și să ai un router Wi-Fi cu conexiune la internet. În funcție de viteza internetului vei avea parte de o transmisie mai bună sau mai puțin bună.

Dacă merită sau nu să luați în considerare achiziția unui stick Orange TV vedeți în rândurile ce urmează.

Specificații detaliate pentru stick Orange TV:

Specificatii Stick Orange TV

Design

Stick Orange TV

Cutia în care am primit stick-ul Orange TV mai conține și un cablu prelungitor HDMI de aproximativ 10 cm, un cablu microUSB – USB, un adaptor de priză cu ieșire USB de 5V/1A și un mic ghid de utilizare.

Din punct de vedere al aspectului nu ar fi multe de spus. Stick-ul Orange TV arată ca un stick de memorie pe USB ușor supradimensionat. În plus, în loc de conexiunea pe USB, stick-ul Orange TV folosește HDMI.

Gadget-ul este complet fabricat din plastic (cu excepția contactelor metalice). În partea din spate prezintă o fantă luminoasă cu LED ce se aprinde în două culori: verde continuu când stick-ul este funcțional și conectat la Wi-Fi sau portocaliu când o acțiune este în curs de desfășurare.

Una dintre laterale prezintă portul microUSB ce are rol doar de a asigura energia electrică necesară, iar opus față de acesta (pe cealaltă margine) se află butonul WPS.

În cazul în care nu puteți conecta direct stick-ul Orange TV în portul HDMI de la televizor, aveți în pachet un prelungitor cu ajutorul căruia ar trebui să reușiți. În plus, dacă portul USB al televizorului (dacă există) nu asigură suficientă capacitate de alimentare puteți folosi adaptorul din pachet pentru a conecta stick-ul direct la priză.

Instalare și configurare

Screenshot Stick Orange TV

După ce conectați stick-ul Orange TV în mod corespunzător la televizor și îi asigurați necesarul de energie electrică, selectați din meniul televizorului ieșirea HDMI la care ați conectat stick-ul.

Apoi trebuie să instalați pe smartphone sau tabletă aplicația Stick Orange TV. Aceasta este disponibilă atât în Play Store de la Google, cât și în App Store de la Apple.

Odată deschisă această aplicație, software-ul va căuta stick-urile aflate în apropiere. Dacă nu este găsit cel pe care îl vreți instalat, trebuie să ieșiți din aplicație și să vă duceți în zona de setări ale smartphone-ului/tabletei, la secțiunea Wi-Fi. Acolo trebuie să vă conectați la stick-ul Orange TV pe care vreți să-l instalați. Va apărea ceva în genul ”stick_Orange_TV_xxxx”.

După aceea reintrați în aplicația Stick Orange TV și conectați gadgetul la rețeaua Wi-Fi de acasă. Aceasta trebuie neapărat să fie una securizată, altfel nu se va conecta.

După ce ați introdus stick-ul în rețeaua de acasă nu vă rămâne decât să intrați în aplicația Orange TV Go și să transmiteți către televizor programul favorit pe care doriți să-l urmăriți.

Deși poate părea un pic complicat citind rândurile de mai sus, vă asigur că tot procesul nu durează mai mult de 3 minute, iar pașii sunt extrem de ușori.

Conectivitate

Stick Orange TV

Stick Orange TV se conectează la televizor prin portul HDMI, la sursa de curent prin portul microUSB, iar la internet prin Wi-Fi 802.11 n. Dacă aveți un router ce cunoaște frecvențele de 2.4 și 5 GHz, atunci stick-ul va alege automat semnalul mai puternic.

Toate elementele de conectivitate s-au comportat normal, niciunul nu mi-a cauzat neplăceri.

Butonul WPS poate fi folosit pentru a introduce stick-ul în rețeaua wireless sau pentru a reseta dispozitivul. Pentru asta, butonul trebuie apăsat continuu timp de peste 30 de secunde.

Preț

Stick Orange TV – 16 euro cu abonament Orange TV World HD, World HD+, Universe HD sau Universe HD+;

Stick Orange TV – 40 euro cu abonament Orange de voce sau internet sau un abonament Orange TV Local HD sau Local HD+.

Concluzii

Stick Orange TV

Stick Orange TV este un dispozitiv foarte asemănător cu Google Chromecast. Nu doar ca aspect, ci și ca funcții. Doar că gadgetul de la Orange este ușor mai limitat, putând fi folosit doar cu anumite aplicații special concepute pentru acesta.

În cazul în care sunteți clienți ai acestui operator și vi se face o ofertă bună pentru un stick Orange TV, atunci aș spune că merită. Adică, dacă vi se oferă gratuit la prelungire ori alături de un pachet de canale tv sau în orice combinație atrăgătoare pentru voi, ar trebui luat în vedere.

Altfel, există și alte stick-uri ce fac exact același lucru ca și cel de la Orange, care costă chiar mai puțin și nu sunt limitate să folosească decât anumite aplicații.

PRO

– instalare și configurare facile;

– dimensiuni și greutate reduse;

– toate accesoriile de care aveți nevoie sunt prezente în pachet.

CONTRA

– practic nu poate fi folosit decât cu aplicația Orange TV Go;

– preț ușor ridicat dacă nu vine la pachet cu alte oferte.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.