Dacă sunteți în căutarea puțin probabilă a unui stick USB cu metodă de protecție suplimentară pentru datele încorporate sub formă de cod PIN introdus printr-o tastatură alfanumerică, putem spune că ați găsit ceea ce căutați. Se numește Kingston DataTraveler 2000 și are o unitate de stocare flash pe interfață USB cu criptare.

Are certificare FIPS 140-2 Nivelul 3 (recunosc că nu am avut curiozitatea să aflu mai multe detalii printr-o căutare pe Google), criptare AES pe 256 biți la nivel militar.

Criptarea se face pe unitate, fără nicio urmă a codului PIN din sistem (cine știe, ar putea interpreta amprentele de pe tastatura alfanumerică precum în filmele cu Agentul 007 – James Bond). Ca spațiu de stocare variază de la 4 GB la 128 GB. Garanția este de 3 ani. Interfața este pe USB 3.1 Gen1, vitezele ajung la 135 MB/s la citit și 40 MB/s la scris pe modeleele de 32, 64 și 128 GB. Versiunile cu stocare mai mică au viteze mai modeste (80 sau 120 MB la citit și 12 MB/s sau 20 MB/s la scris).

Are certificare IP57 în ce privește contactul cu apa și praful. Dimensiunile sunt de 78 x 18 x 8 mm.

Apropo, codul PIN poate fi format din litere sau numere (accesați literele precum la telefoanele mobile mai vechi). DataTraveler 2000 încorporează o funcție de blocare automată ce se activează când nu este oprit în mod corespunzător înainte de înlăturarea din portul USB.

Declarație oficială:

În timp ce unitățile de stocare cu capacitate mică oferă propriile avantaje, unitățile criptate cu capacitate mare au devenit o necesitate, odată cu nevoia de a transfera fișiere mari și sensibile, pe măsură ce oamenii au început să lucreze de acasă”, a declarat Oscar Escayola, Flash Business Manager, Kingston EMEA. “DT2000 de 128GB se alătură familiei Kingston de unități USB cu criptate, de mare capacitate, oferind utilizatorilor opțiuni de securitate ce pot ajunge până la un nivel militar.”

Prețurile pornesc de la 63.36 lire sterline pentru modelul de 4 GB și ajung până la 243 lire sterline. Costă să joci rolul unui James Bond de ocazie.

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.