Arhiva

Se împlinesc 19 ani de când a fost trimis.

În decembrie 1992, Neil Papworth, un tânăr de 22 de ani la acea vreme şi specialist IT în corporaţia franco-britanică Sema Group a folosit un computer pentru a trimite mesajul său prin reţeaua Vodafone către un coleg de-al său, posesor al unui telefon mobil Orbitel 901. Conţinutul mesajului era “Merry Christmas”. Habar nu avea în acel moment, că această industrie va ajunge să genereze venituri enorme companiilor de telefonie mobilă; mai exact 114 miliarde în 2010.

Deşi conceptul a apărut la începutul anilor ’80, procesul de dezvoltare a SMS-urilor a fost destul de lent şi de-abia în 1993 au început să fie folosite în scop comercial, mai întâi în Suedia şi mai târziu în Finlanda. În 1995, posesorii de telefoane mobile trimiteau în medie 0,4 SMS pe lună însă de atunci încoace lucrurile au luat o nouă turnură. După anul 2000 serviciul a devenit mai disponibil şi în prezent se trimit în jur de 15 milioane de SMS-uri la fiecare minut. Filipinezii sunt cei mai activi în această ramură, trimiţând în medie 27 de SMS-uri zilnic.

Happy Anniversary!

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.