Diverse

StoreDot, un start-up din Israel, a prezentat în cadrul CES 2015 o baterie care se poate încărca până la 100% în aproximativ 2 minute. CEO-ul companiei, Doron Myersdorf, a afirmat că s-a ajuns la acest rezultat remarcabil prin modificarea structurii bateriei, dar şi prin adăugarea de materiale noi (ţinute secrete de acesta).

Pe lângă avantajul de a se încărca complet în doar 2 minute, acumulatorul este mai fiabil şi oferă un număr de cicluri de încărcare-descărcare de până la 5 ori mai mare decât bateriile convenţionale existente la ora actuală. Deoarece este un prototip, bateria celor de la StoreDot are şi un mare dezavantaj pentru care încă nu au găsit soluţie: se descarcă foarte repede (maxim 4-5 ore).

Producătorul a afirmat că se caută intens o soluţie şi pentru îmbunătăţirea durabilităţii bateriei, astfel că ei speră să lanseze un acumulator final disponibil spre comercializare până la sfârşitul anului 2017. De asemnea, aceştia au început negocieri cu diverşi producători de gadget-uri pentru a le furniza în viitor astfel de baterii pentru device-urile lor. La costurile actuale, un asemenea acumulator ar adăuga un cost suplimentar de aproximativ 50 de dolari la diverse terminale inteligente.

Aţi fi dispuşi ca în 2017-2018 să oferiţi 50 de dolari în plus pentru un smartphone al cărui baterie să se încarce complet în 2 minute?

http://youtu.be/Bh-RgEKZ2wc

Sursa: Mashable.com

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.