Diverse

Google a comandat un studiu în mai multe țări europene: România, Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia. În fiecare țară au aplicat chestionarul la peste 1000 de respondenți, cu vârsta de peste 15 ani și din rândul celor care accesează internetul cel puțin o dată pe săptămână. Răspunsurile au fost interpretate și trimise într-un comunicat de presă.

Am scos câteva date statistice care mi s-au părut interesante:

1. 32% dintre români folosesc internetul în fiecare zi față de 62% în Ungaria, 61% în Slovacia. Trag concluzia că există loc de creștere din această perspectivă.

2. 67% folosesc telefonul mobil spre a se conecta la internet, 32% aleg tabletele pentru conexiunea de date. Sunt cele mai mari procente din țările intervievate;

3. 75% accesează paginile de socializare, a se citi Facebook, 72% comunică online prin mesajele text;

4. 50% dintre femei ar alege să ia un smartphone sau un calculator conectat la internet pe o insulă pustie, 36% dintre bărbați au ales un cuțit, iar 34% s-au orientat spre un dispozitiv conectat;

5. Laptopurile și PC-urile sunt folosite pentru partea de search online, iar telefoanele și tabletele pentru socializare (Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ etc);

6. 12% dintre persoanele intervievate au spus că dețin un blog față de 7% în Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia;

7. 46% petrec mai mult timp urmărind clipuri online vs programe tv. Televiziunea intră într-un con de umbră și asta se vede din ce în ce mai clar. Generația de până în 30 – 35 ani s-a cam săturat de emisiunile de la televizor.

8. Cele mai populare aplicații de smartphone sunt alarma, ceasul și camera. Jocurile sunt cea mai apreciată formă de divertisment pe telefonul inteligent ( 68% jocuri, 57% muzică, 47% fotografia).

9. 57% dintre femei își caută numele partenerului pe Google. Aici nu pot decât să zâmbesc. Aveți grijă ce faceți în mediul online.

Categorii: anunturi-diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.