Opinie

Nu ştiu cum sunteţi voi, însă am trecut prin atât de multe experienţe nefaste în ultimii ani, încât am ajuns să cred că electronicele şi electrocasnicele din ziua de azi sunt de unică folosinţă.

Prin 2016 mi-am cumpărat o combină frigorifică Whirlpool, un model nu foarte scump, însă suficient de bună pentru ce aveam eu atunci nevoie. La 2 luni după ce a ieşit din garanţie s-a stricat iremediabil 🤬🤬🤬. Adică am chemat 2-3 specialişti să se uite la ea, toţi mi-au spus că nu au ce să îi facă, sistemul era încapsulat (ceva de genul, nu mai ţin bine minte). Am dat-o la rabla şi am luat alta. Momentan văd că aceasta încă rezistă.

În 2018 am cumpărat o centrală de apartament Ferroli, cu o lună înainte să iasă din garanţie i s-a prăjit placa de bază. Una nouă costa peste 1000 lei 😱, noroc că am fost în limita garanţiei şi nu am plătit nimic. Dar dacă nu mă încadram ? Nu mai bine aş fi luat altă centrală ?

În toamna lui 2020 am luat un aparat de aerosoli cu ultrasunete Laica. După 9 luni s-a stricat iremediabil 🤬🤬🤬. Am trimis-o la garanţie, dar nu au avut ce să îi facă. Mi-au dat banii înapoi.

Pe 7 noiembrie mi-am luat un uscător de rufe Arctic pentru apartament. L-am montat la o săptămână distanţă (l-am pus peste maşina de spălat) şi după 6-7 folosiri s-a crăpat cuva. S-au îmbinările de la cuvă. În fine, e crăpat materialul din care este făcut (vedeţi pozele de mai jos). A venit un tehnician să o vadă ieri, mi-a zis că de 8 ani de când lucrează în domeniu nu a văzut aşa ceva 🤔. A făcut poze şi a trimis situaţia la Arctic, să vedem ce zic. Foarte probabil şi aici am schimbare de produs sau banii înapoi, nu prea văd ce ar putea să îi facă.

Toate astea aşa pe repede înainte. Nu mai spun câte alte mici electrocasnice s-au stricat după câteva luni de folosire. Din “fericire” majoritatea au fost în garanţie şi am primit alt produs sau banii înapoi.

Nu ştiu dacă sunt eu mai ghinionist sau … 😭 ? Rămân totuşi cu întrebarea din titlu, sunt electronicele şi electrocasnicele din ziua de azi de unică folosinţă sau totul ţine de noroc ❓❓❓