Diverse

Săptămâna aceasta avem parte de o surpriză pe piaţa de retail online din ţara noastră, evoMAG preluând pachetul majoritar de acţiuni al elefant.ro.

Millenium Gold Resources Limited şi Catalyst Romania SCA SICAR au cesionat către Evolution Prest Systems (compania din spatele evoMAG.ro) un pachet total de acţiuni de 68.46% din compania Elefant Online, cea care deţine în ţara noastră magazinul online elefant.ro.

Achiziţia pachetului de acţiuni este condiţionată de clause suspensive, condiţii ce includ totodată şi obţinerea aprobării, din partea Consiliului Concurenţei, cu privire la controlul concentrărilor economice. Din păcate nu au fost prezentate şi care sunt aceste condiţii.

Dacă ne raportăm la numărul de comenzi, elefant.ro este al doilea mare jucători din piaţa de retail online după eMAG. Magazinul online are peste 2 milioane de clienţi, un portofoliu de peste 3 milioane de produse şi peste 400 de companii ce activează pe marketplace-ul său. Ironic sau nu, evoMAG este cel mai mare vânzător pe acest marketplace.

Din păcate compania Elefant Online SRL nu se descurcă prea bine când vine vorba de profitabilitate, fiind pe minus din 2010 până în prezent (exceptând anul 2020 când a obţinut un profit mic de 241.140 lei).

Sursa: zf.ro