gAuto

Citroen joacă în general într-o ligă proprie când vine vorba de estetică, multe modele fiind la nivelul în care fie îţi plac, fie nu. Nu prea există cale de mijloc.

În România această marcă este puţin apreciată, tocmai din acest motiv. Se pare că zona aceasta a Europei Centrale şi de Est nu rezonează prea bine cu conceptul Citroen, chiar dacă platformele sunt în general la comun cu Peugeot, iar acesta o duce mult mai bine (cu alt design desigur).

Un coleg de muncă şi-a cumpărat actualul Citroen C5 Aircross cu care am făcut un scurt test drive. Exceptând design-ul care este foarte subiectiv, Citroen C5 Aircross pare a fi o maşină de încredere. Mi-a plăcut foarte mult că este comodă, prea comodă aş spune. Am înţeles că ar avea implementate în standard două tehnologii proprietare – scaune Advanced Comfort şi suspensie cu Amortizare Hidraulică Progresivă.

O altă chestie faină sunt scaunele din spate. Acestea se glisează individual. Poţi astfel să măreşti capacitatea de depozitare din portbagaj fără a rabata scaunele, de la 580l standard, la 720l.

În fine, o maşină interesantă, cu toate că motorul acela de 1.3l în 3 cilindri pare a fi puţin “stresat” de dimensiunea şi greutatea vehiculului.

Trecând peste această paranteză cu influenţe personale, Citroen C5 Aircross tocmai ce a primit un facelift. Se schimbă destul de vizibil nişte elemente estetice. În zona frontală avem cele mai mari schimbări, toată faţa fiind aproape complet redesenată (faruri, grilă, benzi luminoase, prize de aer etc.). Şi pe spate avem ceva modificări la nivelul spoilerelor şi a stopurilor (acestea vin acum cu efect 3D).

Citroen C5 Aircross în varianta facelift beneficiază de o nouă variantă de culoare, Eclipse Blue, cât şi de noi jante de 18 inch.

În interior regăsim scaune mai groase cu 15 mm, funcții de încălzire și masaj, consolă centrală redesenată cu ecran tactil de 10 inci, selector de viteze restilizat şi un selector special pentru modurile de rulare (doar pentru varianta plug-in hybrid).

La nivel de motorizare nu se schimbă nimic, ce găsim acum în configuratorul Citroen, vom găsi şi din vară, atunci când varianta facelift preia ştafeta.

Sursa: automarket.ro