Smartphone

Momentan nu dați de Symbian Belle decât pe Nokia 701 care urmează a avea un review detaliat în cursul zilei de mâine pe gadget.ro. În mod semi-oficial s-a făcut o afirmație preluată și de sursa noastră conform căreia în prima parte a lui 2012 va fi portat Symbian Belle și pe telefoanele ce au inaugurat Symbian S^3 și aici mă refer la Nokia N8, E7, C7 și C6-01.

Există o diferență destul de consistentă ca hardware între Nokia 701 și pleiada de telefoane Nokia amintite. Memoria RAM este dublă, procesorul lui 710 rulează la 1 GHz pe când cele de pe N8, E7, etc este la 680 MHz. Symbian Belle aduce o bară de notificări schimbată și o serie de schimbări interesante la interfață. Browserul se mișcă mai bine și îmbunătățeste experiena overall. Este un upgrade mai consistent decât cel de la Symbian S^3 la Symbian Anna.

Este o veste bună pentru cei ce posedă, în special, N8 – un telefon cu cameră de 12 Megapixeli care a făcut furori la timpul său. Numai să fie și adevărată, nu doar un simplu zvon. Mai se discută prin dot com de alte două update-uri ale platformei Symbian botezate Donna și Carla. Se lucrează intens în echipa Symbian a Nokia, dar observați că niciun smartphone nou lansat nu este făcut să lupte în zona high-end ci în cel mai bun caz pe middle-level.

Sursa: allaboutsymbian.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.